Thursday, 15 November 2012

10 Aplikasi yang perlu ada pada Blackberry


Sebut saja pasal Blackberry mesti korang sudah tahu kan tentang Smart phone ni yang mula dikenalkan dikanada pada tahun 1996 dan mula dipasarkan pada tahun 1999 oleh RIM (Research In Motion) 

Okey aku bukan mahu cerita pasal sejarah kewujudan Blackberry ni tapi aku mahu cerita sikit tentang aplikasi yang perlu ada pada Blackberry. Apa guna ada Blackberry kalau kita tidak tahu menggunakannya, setakan guna call dan sms baik campak je Blackbeery tu dekat kongkang tak pun simpan dalam peti sejuk HeHeHe... [jangan marah yah pengguna Blackberry] Tapi apa yang penting kena ada BIS (Blackberry Internet Servis). Blackberry tanpa BIS ibaratnya makan nasi tanpa lauk.

Kembali pada topik disini aku senaraikan 10 aplikasi yang perlu ada pada Blackberry.

Tuesday, 13 November 2012

Nokia E7 vs Blackberry Torch 9810 vs Blackberry Bold 9900 dan Samsung Galaxy Tab 2

 

Assalamualaikum. hu.. penat seharian cari hempon dekat town lahad datu, sudah 3 hari aku tidak menggunakan henpon macam mahu gila pun ada dan jiwa raga jadi lemah tanpa hempan di sisi almaklum lah 4 hari lepas henpon aku masuk longkang. sekarang ni henpom sudah menjadi keperluan dalam hidup kita kan bukan lagi kehendak.

Monday, 12 November 2012

Blackberry ku masuk longkang

Bismillahhirahmanirah. Ku susun 10 jari jemari memohan kemaafan keran lama tidak terupdate blog kerana atas dasar sebab-sebab yang tertentu almaklum lah sibuk memanjang. Hari ini tiada cerita yang menarik melainkan kisah yang menyedihkan buat aku.

 

Tuesday, 10 April 2012

Registry editing has been disabled by your administrator

Assalamualaikum, hari ini cuma mahu buat note untuk diri sendiri kerana kadang-kala otak juga tidak mampu untuk menyimpan segala apa yang perna kita ketahui dan pelajari sebab itu lah kita kena take note.

Perkara ini mungki pernah terjadi pada diri ini iaitu saat kita mengetik perintah REGEDIT ada menu RUN dia akan keluarkan mesej berbunyi Registry Editing has been disbled by your Administrator.


Saturday, 7 April 2012

ellang design - Kesinambungan Metafora


Assalamualaikum buat semua pembaca blog, Disini ada sedikit pemberitahuan chewaaa macam betul pulak bahawasanya saya telah bertukar ke blog ini di sebabkan ada sedikit masalah teknikal almaklum lah saya kan bukan blogger tegar. Ok di pendekkan cerita pada sesiapa yang perna baca blog ellang design diharapkan sangat dapat follow blog ini sebab ini adalah blog baru saya dan blog ellang design akan di tutup atas sebab-sebab tertentu. Sekian untuk bembukaan blog baru ellang artwork dan besar harapan saya agar kawan-kawan dapat support sekaligus follow blog ini mana member-member yang pena follow blog ellang design saya akan follow balik guna blog ini. Terima Kasih


Nota kaki : Salam perkenalan buat semua pembaca, jangan segan silu buat macam rumah sendiri hehe...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...